NOTÍCIES

PEIX de SITGES a la PREMSA


pescadors de Sitges

¿Y si todas las tendencias gastronómicas estuvieran triunfando ya en Sitges?
9 març 2020 · Javier Zori del Amo · nationalgeographic.com

Esta localidad de la costa barcelonesa no necesita de ferias, congresos, estrellas ni moderneces para demostrar que su cocina está abierta a los paladares más vanguardistas.

1 PESCATURISMO SIN MAREARSE
2 PIONERO DEL 'SLOW FOOD'
3 EL TRIUNFO DE LA TAPA FUSIÓN
4 ENOTURISMO PARA TODOS
5 LA CONSOLIDACIÓN DE LA 'COMFORT FOOD'
6 MATAR AL ÍDOLO
7 DESTILADOS SIN CHAPA

+ llegir l'article sencerpescadors de Sitges

Turisme de Sitges rep el distintiu turístic Viles Marineres a la destinació
novembre 2019 · Turisme de Sitges · sitgesanytime.com

Sitges obté el distintiu de la marca turística ‘Viles Marineres’. L’acreditació de l’Agència Catalana de Turisme posa en valor molts dels elements que Sitges conserva de l’antiga vila de pescadors amb una llarga tradició i una cultura lligada al mar i les tradicions pesqueres.

Sitges ha aconseguit l’acreditació de la nova marca turística de promoció ‘Viles marineres’ que reconeix el patrimoni cultural material i immaterial de Sitges lligat al mar. En un acte celebrat a Begur la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat aquest dimecres, els diplomes que reconeixen els municipis que reben el distintiu de Barris i Viles Marineres, entre els quals hi ha Sitges, Tossa de Mar, Palamós, l’Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita, Arenys de Mar, Begur, les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Sant Pol de Mar i Vilanova i la Geltrú.

El comitè d’experts que analitza les candidatures ha valorat la tradició pesquera de Sitges, l’activitat actual de la Confraria de Pescadors, la gastronomia vinculada als productes mariners tradicionals, l’oferta dels Museus de Sitges adscrits a la xarxa de Museus marítims, la simbologia de l’ermita del Vinyet i la singularitat del casc antic de Sitges amb el tradicional blauet de les cases de pescadors; entre d’altres elements.
+ seguir llegint
+ informació sobre viles marineres


Els pescadors artesanals de Sitges s'alien amb el turisme per garantir la supervivència de l'ofici. ACN

Els pescadors artesanals de Sitges s'alien amb el turisme per garantir la supervivència de l'ofici
02/08/2019 · Gemma Sánchez - eixdiari.cat

La Confraria de pescadors de Sitges ha trobat en el turisme una fórmula per frenar el declivi de l’ofici, en el qual només sobreviuen sis barques. Aquest estiu ha posat en marxa un programa de Turisme Pesquer que permeti divulgar la singularitat de l’ofici artesanal, rememorar la història centenària de l’entitat i oferir una nova via d’ingressos als qui encara persisteixen treballant al port d’Aiguadolç. + seguir llegint
La festa del peix a terra
30/12/2011
El darrer cap de setmana de juliol, el poble de Tossa va decidir oblidar-se per un dia de turistes i visitants i reviure una jornada de pesca, l'activitat que durant generacions havia dut el pa a casa i que ara amb prou feines té presència a la vila. Carmelo Sallés, ara pintor però fill de pescadors, juntament amb un grup de joves, van engrescar els pescadors jubilats i els seus fills a tornar a posar a l'aigua els seus bots i rescatar de l'oblit els antics ormejos de la pesca artesanal.