FESTA DEL CARME

GALERIA

La Festa de la Mare de Déu del Carme, és una de les més antigues que se celebren a Sitges.

Els actes principals de la festa, consisteixen en una missa celebrada a la parroquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, en la que es venera la imatges de la Mare de Dèu. Finalitzada la missa a la que hi assisteixen gran part dels pescadors i el Patró Major, els mateixos pescadors traslladen la imatge fins al port d’Aiguadolç, on será col·locada junt amb ornaments florals en una de les barcacions de pesca. A les vuit del vespre, comença l’acte principal de la festa, que és l’esperada processó de les barques. Quan la processó fa el seu pas per davant de la parroquia, i quan arriba a l’alçada de l’Ermita de la Mare de Dèu del Vinyet, es llancen a l’aire els tradicionals mortarets.

En arribar a port, se celebra un concert d’havaneres, amb la imatge de la Mare de Dèu del Carme presidint la festa, i com és desperar, la jornada finalitza amb un tastet del tradicional rom cremat.

festa del Carme festa del Carmefesta del Carme festa del Carme festa del Carme festa del Carme festa del Carmefesta del Carme

.