CONSUM CONSCIENT

I PREU JUST PER UN PRODUCTE LOCAL

El consumidor té molt a dir en la conservació del mar: ser conscients de quins productes no hauríem de consumir perquè es troben en perill o conèixer les alternatives més sostenibles és un primer pas, i molt important, per ajudar a millorar l’estat del nostre mar.

PEIX BO, FRESC, NET I JUST

Uns dels aliments que millor contribueixen a la identitat de la dieta mediterrània son els productes del mar. El peix és un aliment fonamental per a una dieta equilibrada i sana que no hauria de faltar en el dia dia de qualsevol persona, tant adults com nens.

Consumir PEIX DE SITGES va de la mà amb la recuperació dels vincles que des de fa generacions uneixen la gent del poble i el seu menjar, i que des de fa uns quants anys sembla que tenim oblidats. Volem recuperar el plaer de gastronòmic dels productes del mar més propers a nosaltres i també posar en valor l'ofici dels nostres veïns que fan un treball diari de protecció de les nostres costes i de salvaguarda de la seva diversitat marina.

La qualitat d'un bon peix o marisc fresc es innegable a qualsevol taula que sàpiga apreciar la satisfacció dels sentits que ofereix un producte de temporada vinculat a la nostra cultura i identitat local. Un producte net en el sentit que està capturat utilitzant mètodes que respecten i protegeixen el nostre medi litoral, disminueixen la contaminació al reduir la necessitat de transport i més que mai incideixen en la nostra salut. I tot a un preu assequible per als vil·latans, però també un preu just que garanteixi unes condicions de treball decents i una qualitat de vida dels nostres petits productors i treballadors, dels nostres veïns pescadors.

Aquests principis es corresponen amb una visió global de la producció d'aliments, tenint en consideració la capacitat de l'ambient de renovació i la necessitat que les persones visquin juntes en harmonia, i són aplicables als peixos com a qualsevol altre aliment. Una tendència emergent coneguda internacionalment com slow-food / slow-fish. ( www.slowfood.com/slowfish )

Escollir i menjar un peix fresc, net i just es dons un plaer a la taula que tots ens podem permetre, però és també un impuls al mercat cap a una gestió responsable dels nostres recursos pesquers, i per tant del futur dels nostres fills.